Navigatie
Vorige Artikel 4 van 4 Volgende

SMÖRGÅSTÅRTE Zweedse sandwich taart

Ingrediënten voor vier personen:
24 sneetjes wit (vierkant) brood

Garnalenvulling:

  • 300 gram garnalen (gepeld)
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl zure room
  • dille
  • zwarte peper


Tonijnvulling:

  • 1 blikje tonijn in water
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl zure room
  • 1 dl gehakte prei
  • eventueel een beetje citroensap


Garnering:

  • 4 eieren
  • garnalen
  • zalm
  • citroen


Bereidingswijze:
Snijd de korstjes van de boterhammen af. Leg een rij van vier boterhammen naast elkaar en daaronder nog een rij van vier. Zorg dat alle boterhammen goed tegen elkaar aan liggen. Meng in een kom de ingrediënten van de garnalenvulling en in een andere kom de tonijnvulling. Smeer op de boterhammen een dikke laag garnalenvulling. Leg daarna weer acht boterhammen over de vulling en smeer vervolgens een dikke laag tonijnvulling op de boterhammen. Leg daar vervolgens weer acht boterhammen bovenop en smeer daar weer een laag garnalenvulling op. Leg vervolgens weer een laag boterhammen bovenop de garnalenvulling. Gebruik de overgebleven tonijnvulling om de zijkanten van de ''taart'' goed mee in te smeren. Bovenop de ''taart'' smeer je een laag van mayonaise. Leg daar bijvoorbeeld plakjes gekookt ei, schijfjes citroen, gerookte zalm en garnalen op. Dit kan je zo mooi maken als je zelf wilt.

© 2014 - 2019 WADGOED.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel