Navigatie
Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

LAXABOLLUR IJslandse zalmballetjes met komkommerdressing

Ingrediënten:
Voor de zalmballetjes:
3 el koriander, fijngehakt
2 el munt, fijngehakt
1 ui
2 teentjes look
1⁄2 groene chilipeper
600 g zalm
2 el sesamzaad
1 kl kaneel
1 el sesamolie
1 el zoete chilisaus
Zout en peper

Voor de dressing:
1⁄2 komkommer
1⁄2 potje zure room of een mengsel van zure room en Griekse yoghurt
Het sap van 1⁄2 citroen
1⁄2 groene chilipeper
Een handvol verse munt

Bereiding:
Maak eerst de dressing (die is nog beter als je hem een uurtje op voorhand in de koelkast laat rusten). Verwijder de zaadjes uit de komkommer, hak de rest fijn en meng met de zure room. Voeg het citroensap, de groene chilipeper en de munt toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast. Maak nu de balletjes: hak de koriander en de munt fijn. Snijd de ui fijn. Plet de teentjes look. Hak de chilipeper fijn.
Mix de zalm kort in de keukenrobot met de sesamzaadjes, kaneel, sesamolie en zoete chilisaus. Meng in een schaal met de andere ingrediënten tot een deeg. Vorm met je handen kleine geplette balletjes en bak ze in een pan met olie op een laag vuurtje aan alle kanten bruin.

© 2014 - 2019 WADGOED.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel